انتصاب سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، در پی موافقت با استعفای دکتر محمدقادر قادری از سمت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند، دکتر احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند، دکتر علی زنگوئی عضو هیأت علمی گروه آموزشی معارف اسلامی را به سمت سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند منصوب کرد.
در مراسم معارفه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه که با حضور اعضای هیأت رئیسه برگزار شد، دکتر خامسان رئیس دانشگاه بیرجند با تشکر از خدمات و اقدمات شایسته تقدیر دکتر قادری در مدت تصدی این سمت، گفت: در دوسال گذشته حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه عملکرد قابل قبولی داشته است.
رئیس دانشگاه بیرجند به کادرسازی انجام شده در این مجموعه اشاره کرد و افزود: معاونت فرهنگی دانشگاه علاوه بر کسب عناوین حائز اهمیتی در جشنواره حرکت و رویش در سایر اقدامات فرهنگی نیز عملکرد قابل دفاعی داشته است.
دکتر خامسان با برشمردن سابقه درخشان دکتر زنگویی در مسائل اسلامی و فرهنگی عنوان کرد: لازم است برای پیشرفت دانشگاه، مملکت، نظام و رساندن دانشگاه به جایگاه واقعی خود از هیچ تلاشی فروگذار ننماییم.
همچنین در این جلسه حجه الاسلام محمدعلی جعفری مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تشکر از زحمات دکتر قادری و آرزوی توفیق برای دکتر زنگویی اظهار داشت: همانطور که مأموریت اصلی دانشگاه تربیت نیروی انسانی است و لازم است با وجود ابزارهای مناسب فرهنگی در این قسمت با برنامهریزی، سیاستگذاری، دقت و حساسیت لازم حرکت نمائیم که مدیون دنیا و آخرت نگردیم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بیرجند به روایت (من أصعد إلی الله خالص عبادته ، أهبط الله عزوجل إلیه أفضل مصلحته) از حضرت زهرا (س) اشاره کرد و افزود: کسی که عبادتهای خالصانه خود را به سوی باریتعالی فرستد، پروردگار بزرگ بهترین مصلحت او را به سویش فرو خواهد فرستاد. لذا سردار رشید اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی بدون توقع در راه خداوند حرکت مینماید و باریتعالی او را در جهان اسلام بزرگ میکند و این حرکت از سوی خداوند است.
دکتر قادری نیز ضمن ابراز لطف و تشکر، دکتر زنگویی را به عنوان فردی اسلام شناس و مدیری فرهنگی معرفی کرد و گفت: یکی از زیباترین بخش کار در حوزه معاونت فرهنگی آشنایی با افراد جدید بود.
دکتر علی زنگویی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با تشکر از اعتماد دکتر خامسان و دکتر قادری و توفیق خدمتگذاری در حوزه فرهنگی، گفت: یکی از معانی فرهنگ تعلیم و تربیت است و فرهنگ دانشگاهی و فلسفه دانشگاه بصورت جدید در سال 1810 با استفاده از مسأله فلسفه و عقلانیت محض بنا نهاده شد. افلاطون در جمهوریت نیز به این مسأله اشاره کرد که نهادی داشته باشیم که براساس عقل و دانش انسان را تربیت کند.
وی اصل این نظریه را از قرآن دانست و گفت: در آیات قرآن (وَ لاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بهِ عِلْمٌ، انسان باید گفتار و کردارش از روی علم و یقین باشد) به این موضوع تأکید شده است و تنها راه نجات انسان همین موضوع است که امیدواریم در این راه قدم برداریم.
دکتر علی زنگویی در سال 1392 موفق به اخذ مدرک دکتری خود در رشته مدرسی معارف اسلامی ـ مبانی نظری اسلام از دانشگاه فردوسی مشهد شد.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه بیرجند، دبیری چندین همایش، راهنمایی و مشاوره 10 پایان نامه کارشناسی ارشد، چاپ 2 مقاله علمی ـ پژوهشی و ارائه 6 مقاله در همایشهای مختلف از جمله سوابق ایشان است.
از سوابق اجرایی دکتر زنگویی می توان به معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ، دبیر کمیته انضباطی، مدیر و عضو هسته گزینش دانشگاه بیرجند اشاره کرد.