در دانشگاه بیرجند بزرگداشت خیر دانشگاه ساز و کارآفرین ملی حاج علی اکبر فلاحی برگزار شد

نام فلاحی به بلندای تاریخ خواهد ماند
۰۷ آذر ۱۴۰۳ | ۲۰:۵۵ کد : ۲۹۵۳۰ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۸۷۳
مراسم نکوداشت خیران دانشگاه‌ساز دانشگاه بیرجند به منظور ارج نهادن به جایگاه والای این سنت حسنه، با بزرگداشت خیر دانشگاه‌ساز و کارآفرین ملی حاج علی اکبر فلاحی مالک و مدیر عالی مجتمع کارخانجات و شهرک صنعتی غیر دولتی فلاحی بیرجند، روز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ با حضور جمعی از خیرین کشوری و استانی و مسئولان وزارت علوم و استان در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در دانشگاه بیرجند بزرگداشت خیر دانشگاه ساز و کارآفرین ملی حاج علی اکبر فلاحی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر احمد لامعی‌گیو، رئیس  دانشگاه بیرجند در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه بیرجند به‌‌عنوان میراث‌دار مدرسه شوکتیه با نیم قرن تلاش بی‌وقفه در مسیر رشد و تعالی در زمینه‌های علمی، آموزشی، فرهنگی و پژوهشی، بزرگ‌ترین مجموعه آموز‌ش عالی شرق کشور است، به پیشینه و وضعیت حال حاضر دانشگاه، اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر 600 دانشجوی بین الملل از کشورهای افغانستان، نیجریه، بنگلادش، ۳۷۵ عضو هیأت علمی در ۵۰ گروه آموزشی و ۲۸۰ رشته و گرایش در دانشگاه بیرجند مشغول به تحصیل و پژوهش هستند.
وی با  بیان اینکه  دانشگاه بیرجند در ردیف بهترین دانشگاه‌های کشور قرار گرفته است، افزود: این مراسم به پاس همراهی و حمایت‌های خیرین و اندیشمندانی که دانشگاه بیرجند را پشتیبانی کرده‌اند، برگزار شده است.

مهم ترین گوهر هر جامعه،  گوهر علم و دانش است

 مشاور  وزیر علوم در حوزه اقتصاد آموزش عالی و دبیر ستاد خیرین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با قدردانی از حمایت‌های خیر دانشگاه‌ساز استان خراسان جنوبی، آقای علی اکبر فلاحی گفت: مهم‌ترین گوهر هر جامعه، گوهر علم و دانش است.
دکتر مهدی  قاسمی علی آبادی با اشاره به اینکه در طول تاریخ افرادی از علم و دانش حمایت کرده‌اند، ادامه داد: اما حمایت از دانشگاه به عنوان یک مرکز علمی برزگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی خاطر نشان کرد: دولت با پشتوانه خیرینی همانند آقای فلاحی که هم در عرصه اقتصاد فعالیت دارند و هم برای توسعه علم تلاش می‌کنند، به موفقیت و پیشرفت می‌رسد.  

مهمترین تهدید کشور از دست رفتن سرمایه‌های انسانی است

مشاور  وزیر  علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه از نظر من و همه کسانی‌که در دولت کار می‌کنند مهمترین تهدید کشور از دست رفتن سرمایه‌های انسانی است و  این موضوع در سال‌های اخیر  شدت بیشتری هم  یافته است، گفت: در کشورهای همسایه، سرمایه‌گذاری‌های زیادی در حوزه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی و ... در حال انجام بوده که احتمال جذب نیروی متخصص ایرانی در آینده نزدیک زیاد است.
وی با تاکید بر اینکه برای این تهدید بزرگ در کشور باید فکر و چاره‌اندیشی شود ادامه داد: سیاست‌گذاری برای جذب نیروی انسانی متخصص در کشور به منظور کند‌‌شدن روند خروج از کشور و جذب کشورهای دیگر امری ضروری است.

وی ادامه داد: انسان‌های زیادی در طول تاریخ بشریت از توان و تمکن خود استفاده کرده‌اند تا این اتفاق مهم رخ دهد و ثمره تلاش آنها در کشور سبب شده نهاد علم همچنان به کار خود ادامه دهد.

دکتر قاسمی علی‌آبادی اضافه کرد: چشم امیدواری همه مردم در شرایط حساس جامعه بر این است که نهاد علم و دانشگاه‌ها بتوانند مسائل جامعه را حل کند و کشور در شرایط بهتری قرار گیرد که در این میان نهاد دانشگاه از تمرکز و اهمیت خیلی زیادی برخوردار است. وی تاکید کرد: در دولت و حاکمیت بدون پشتوانه افرادی مانند خیران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی برای توسعه دانشگاه و نهاد علمی نمی‌توانیم ادامه مسیر دهیم لذا از تلاش‌ها و مساعدت‌های این قشر قدردانی می‌کنیم.
دبیر ستاد خیرین آموزش عالی یادآور شد: خراسان جنوبی به عنوان استانی دانشگاهی از حضور عالمان بزرگ دین و حوزه فناوری و علم سرآمد است و بزرگانی همچون پدر علم جغرافیا، پدر علم تعلیم و تربیت، پدر علم ارتباطات، پدر علم سم شناسی فرزند این سرزمین هستند.
وی گفت: خیرانی که به دانشگاه‌ها کمک می‌کنند نیز می‌‍توان در همین ردیف قرار داد چرا که بدون حضور آنها و کمک به توسعه دانشگاه‌ها این مهم محقق نمی‌شد، این بزرگان حاصل توسعه نهاد علم و دانشگاه هستند.

اهدای لوح تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به خیر دانشگاه‌ساز

وی ادامه داد: حمایت آقای فلاحی و دیگر حامیان دانشگاه از این عرصه بزرگ علمی بسیار ارزشمند و مقدس است و همه باید شاکر خداوند باشیم که چنین توفیقی نصیب ما کرده است. وی خاطر نشان کرد:  به‌عنوان نماینده  وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از حمایت‌های آقای فلاحی خیر دانشگاه ساز استان قدردانی و لوح تقدیر وزیر علوم را به ایشان اهدا می‌کنم.

فلاحی در عمل نشان داد که بسیجی است

رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام هم  در این جلسه گفت: مراسم امروز تجلی اندیشه، گفتمان، فرهنگ، کردار و رفتار بسیج و بسیجی به بهانه تجلیل از نیک اندیشی است که در عمل نشان داد که بسیجی است.
دکتر مجیدی افزود: بسیج یک تابلو ، لباس و ساختار نیست، بلکه بسیج یعنی خود را وقف خدمت بی‌منت کردن، خود را ندیدن و در خدمت و پیشرفت خطه خاوران بودن است. دکتر مجیدی ادامه داد: آقای فلاحی نیک اندیشانه و خیرخواهانه به عمل خیر فرهنگی روی آورد و مسئولیت اجتماعی مجموعه خود را در خدمت و تقویت آینده سازان میهن اسلامی و فراهم کردن زیرساخت‌های دانشگاه به کار گرفت.
دکتر مجیدی اظهار کرد: بسیج در دانشگاه نگاهی نو و رویکردی تحولگرا می‌طلبد؛ بسیج یعنی نوآوری و خلاقیت، جهت دادن به یک پژوهش کلاسی و دیپلماسی علم و فناوری در دفاع از حق مظلوم در غزه و لبنان.

وی تاکید کرد: مسیر توسعه و پیشرفت خراسان جنوبی به عنوان استان پشتیبان مکران از دالان توسعه سواحل اقیانوس هند می‌گذرد و در پرتو این راهبرد باید سایر مطالبات همچون پروژه انتقال آب، راه آهن و سرمایه‌گذاری مطالبه شود.

نقش دانشگاه به عنوان مشاور امین و دیده‌بان آگاه و تیزبین جامعه بی‌بدیل است

دکتر مجیدی ادامه داد: نقش دانشگاه به عنوان مشاور امین و دیده‌بان آگاه و تیزبین جامعه بی‌بدیل است و می‌تواند از مدیران اجرایی پشتیبانی کند و دانایی را در مسیر توانایی و پیشرفت ملی قرار دهد.
وی با بیان اینکه این خیر بزرگ می‌توانست سرمایه‌اش را به یک استان برخوردار ببرد و یا اینکه در خارج از کشور سکنی گزیند، ادامه داد: ولی او ماند و با تمام سختی‌ها کار و اشتغال ایجاد کرد و علاوه بر این به عمل خیر فرهنگی هم روی آورد و مسئولیت اجتماعی کارخانه‌اش را در راه پیشرفت آینده سازان کشور به‌کار گرفت.

سرمایه کشور کار و تلاش است

حاج علی اکبر فلاحی، مالک و مدیر عالی مجتمع کارخانجات و شهرک صنعتی غیر دولتی فلاحی بیرجند نیز ضمن قدردانی از همراهی و همدلی مسئولان و مردم گفت: بسیار سپاسگزارم از محبت همه کسانی که در طول سال‌های گذشته همراه بوده‌اند، قطعا این توفیق نتیجه دعای خیر کارگری است که در مجموعه کار می‌کند، از نظر من همه مجموعه همراه ما فرشته و ملائکه هستند که در رسیدن به موفقیت قدم‌های بزرگی برداشته اند.

حاج علی اکبر فلاحی با بیان اینکه باید قدرشناس همه مردم بود، ادامه داد: آن سرباز لب مرز نیز باید حمایت شود همه ما متصل به یک کشتی هستیم. وی با تاکید بر اینکه دانشگاه مرکز نخبه‌ها است، اضافه کرد: سرمایه کشور کار وتلاش بوده و نجات کشور هم با کسب علم در دانشگاه محقق می شود.

این خیر بیرجندی با اشاره به فاصله طولانی از مرکز کشور، یادآور شد: ما در استان مشکل پرواز داریم و باید این مسائل دیده و از مسئولان خواسته شود.

فلاحی خاطر نشان کرد: مال دنیا برای دنیا است، فرزندان و خانواده من مالک این مجموعه هستند و این دیدگاه را دارند که در همه امور خیر پیش قدم باشند. وی عنوان کرد: باید از تئوری بپرهیزیم و کار عملی کنیم فراموش نکنیم ما در خراسان جنوبی بیشترین صنایع را داریم.

سرتان بلند است و به بلندای تاریخ خواهد ماند

رئیس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه بیرجند هم گفت:  باید از دانشگاه بیرجند که به  حق و انصاف شکوه شرق زیبنده این دانشگاه است بابت برگزاری این سری جلسات و قدردانی از خیران و تجلیل از آنها تشکر کرد. مهندس سید محمدحسین زینلی، با اشاره به تحصیل بیش از 13 هزار دانشجو در دانشگاه بیرجند، خاطر نشان کرد: تحصیل دانشجویان می‌تواند چراغ راهی برای محرومیت زدایی این منطقه باشد و رتبه 23  دانشگاه بیرجند از بین 132 دانشگاه در ISE خود نشانگر این موضوع است.

وی با اشاره به فعالیت‌های کم نظیر آقای فلاحی ادامه داد: حمایت از نیازمندان از جمله کارهای خیر این نیک اندیش است، مهندس فلاحی ماهیانه بطورگمنام به دهها خانواده کمک مالی می‌کند.
رئیس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه بیرجند با بیان اینکه سخنی با همسر  و فرزندان ایشان دارم شما سرتان بلند است و به بلندای تاریخ خواهدماند، چرا که نام ماندگار برای شما عطا شده است.

مهندس زینلی با بیان اینکه هر جامعه‌ای به دنبال تعالی است و هسته اول تعالی آموزش است، اضافه کرد: آموزش در دانشگاه که ثمره آن فرهیختگان است ثمره کار بزرگ خیرانی چون آقای فلاحی است که اثرات آن سالهای سال می‌ماند.

گفتنی است، در این مراسم از حمایت‌های خیر دانشگاه ساز خراسان جنوبی، حاج علی اکبر فلاحی تجلیل به‌عمل آمد.

در این مراسم تمبر یادبود خیر دانشگاه‌ساز حاج علی‌اکبر فلاحی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی، دادستان استان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل پست، مدیرکل بنیاد حفط آثار  نشر ارزش‌های دفاع مقدس، جمعی از مدیران کل و مسئولان استانی، فرماندار بیرجند، فرماندار سربیشه، خیران و حامیان کشوری و استان رونمایی شد.

همچنین تفاهم‌نامه جهش دانش‌بنیان بین این خیر دانشگاه‌ساز و رئیس دانشگاه بیرجند به امضاء رسید.

در این جلسه حاج علی اکبر فلاحی با احداث سالن گردهمایی هزار نفری در دانشگاه موافقت کرد. در ادامه تعدادی از خیران حاضر در این جلسه آمادگی خود را برای کمک به خرید تجهیزات و احداث ساختمانهای دانشگاه اعلام کردند.

پس از این جلسه، آغاز عملیات اجرایی سالن گردهمایی هزار نفری دانشگاه با حضور حاج علی اکبر فلاحی و دیگر مسئولان کشوری و استانی در محوطه پردیس دانشگاه کلنگ زنی شد.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه بیرجند علی اکبر فلاحی خیران دانشگاه ساز بزرگداشت

آخرین ویرایش۱۰ آذر ۱۴۰۳