پروفسور مهدی بلالی مود

۰۸ آبان ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۹ کد : ۱۵۱۲۲ معرفی مفاخر و نام آوران
تعداد بازدید:۶۱۱

مهدی بلالی مود در 15 شهریور 1321 شمسی در مود بیرجند پا به عرصه وجود نهاد. تحصیلات ابتدائی را در مود و زاهدان و متوسطه را در دبیرستان شوکتی بیرجند (خرداد ماه 1340) به پایان رسانید. تحصیلات دانشگاهی را ابتدا در رشته شیمی و سپس در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران آغاز نمود و در خرداد 1343 به اخذ لیسانس شیمی و در خرداد 1349 به دریافت دکتری پزشکی نائل آمد. درد تاریخ 15/12/1351 به سمت مربی پزشکی قانونی و مسمومین دانشکده پزشکی مشهد استخدام و مشغول به کار گردید . پروفسور بلالی در 15/12/1354 به سمت استادیاری و سرپرستی بخش مسمومین بیمارستان امام رضا (ع) منصوب شد و طی سالهای 1355 تا 1357 مدیریت امور آموزشی دانشکده پزشکی مشهد را نیز عهده دار بود . وی در تیرماه 1357 جهت گذرانیدن دوره تخصصی سم شناسی بالینی در دانشکده پزشکی دانشگاه ادینبورگ عازم بریتانیا شد. نامبرده درکوتاه ترین زمان ممکن ، به اخذ دکتری تخصصی (Ph.D) با درجه ممتاز در رشته فارماکولوژی و سم شناسی بالینی نائل آمد (تیرماه 1360) .

پس از دریافت تخصص درمان شناسی و فوق تخصص مسمومیت ها، در مرداد ماه همان سال با عنوان استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه ادینبورک استخدام و در مرکز درمان شناسی و درمان مسمومین بیمارستان سلطنتی ادینبورگ مشغول به  کار گردید.

پروفسور بلالی در دی ماه 1360 با عشق خدمت به وطن و در شرایط جنگی به مشهد بازگشت و با سمت استادیار و سرپرست بخش مسمومین بیمارستان امام رضا (ع)، وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه مشهد مشغول به کار شد . در اردیبهشت 1364 به سمت دانشیاری و در مهر ماه 1370 به مقام استادی گروه آموزشی بیماریهای داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقاء یافت. پروفسور مهدی بلالی در تاسیس دانشکده علوم پزشکی بیرجند مشارکت داشته و از سال 1367 به عنوان عضو هیات امنای این دانشکده در مشهد همکاری نموده است. نامبرده از سال 1382 سردبیری مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند را عهده دار میباشد.

نامبرده عضو هیات موسس انجمن سم شناسی و مسمومیت های کشور ( از خرداد 1371 تا مهرماه 1377 ) و از مرداد 1380 تا مهر ماه 1382 ریاست هیات مدیره این انجمن را عهده دار بوده است.

پروفسور بلالی از تیرماه 1370 به مدت سه سال بعنوان عضو کمیسیون پزشکی شورای پژوهش های علمی کشور فعالیت داشته است. وی دبیر هفتمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران (مهرماه 1364) و سومین کنگره سراسری مسمومیتها (مهرماه 1372) و همچنین مدیر امور بین المللی اولین کنگره بین المللی پزشکی گازهای شیمیائی جنگی (خرداد 1368) بوده است.

پروفسور بلالی در خرداد 1363 به عنوان عضو جامعه سم شناسان بالینی اروپا و در مرداد 1365 به عضویت فدراسیون جهانی سم شناسی بالینی و مراکز کنترل سموم و در آبان 1373 به عضویت هیات مدیره و دبیر منطقه ای مدیترانه شرقی فدراسیون مذکور انتخاب گردید. وی از مرداد 1365 به عنوان کارشناس افتخاری و مشاور سم شناسی بالینی سازمان بهداشت جهانی فعالیت داشته و از اسفند 1369 تا کنون سرپرستی چندین گروه کار پروژه سم شناسی بین المللی (INTOX)این سازمان را عهده دار می باشد. پروفسور بلالی از سال 1379 تا کنون عضو کمیته برنامه ریزی ایمنی شیمیائی و سم شناسی (IPCS) سازمان بهداشت جهانی میباشد. نامبرده در آبان 1369 به سمت نائب رئیس جامعه سم شناسی پزشکی آسیا و اقیانوسیه و در آبان 1373 در تایپه پایتخت تایوان به ریاست این جامعه انتخاب گردید و تا آذر ماه 1381 این سمت را به عهده داشت.

پروفسور بلالی ریاست اولین کنگره بین المللی سم شناسی پزشکی آسیا واقیانوسیه و همچنین پنجمین کنگره سراسری سم شناسی ومسمومیت ها که در مهر ماه 1376 در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد عهده دار بوده است.نامبرده در بسیاری از همایشها و کنفرانسهای ملی، بین المللی و جهانی درمان شناسی، فارماکولوژی و سم شناسی بالینی به عنوان سخنران مدعو شرکت نموده و ریاست جلسات و گروه های کاری و کارگاهی را دارا بوده است.

پروفسور بلالی عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و هیات های ممتحنه و ارزشیابی رشته های تخصصی سم شناسی و مسمومیت ها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. نامبرده در خرداد 1376 به عضویت دائمی آکادمی علوم جهان در حال پیشرفت (TWAS) که مرکز آن در کشور ایتالیا میباشد ، انتخاب گردید. پروفسور بلالی در مرداد 1383 به عضویت شورای علمی مشورتی سازمان منع سلاح های شیمیائی (لاهه، هلند) انتخاب و در پنجمین نشست این شورا در اسفند 1383 به اتفاق آرا به نائب رئیسی این شورا انتخاب گردید. وی صاحب تالیفات و انتشارات متعدد در زمینه های شیمی، سم شناسی پزشکی ،‌درمان شناسی و مسمومیت ها شامل 21 کتاب و منوگراف (تک نگار) به زبان های فارسی و انگلیسی ، 90 مقاله علمی در نشریات پزشکی و مجلات علمی داخلی و خارجی و 212 خلاصه مقاله در کنگره های علمی و کنفرانس های پزشکی کشور و بین المللی به زبان های فارسی ، انگلیسی و فرانسه می باشد . نامبرده جوائز و تقدیر نامه های متعددی در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی مرتبط با سم شناسی و مسمومیت ها در سطح کشور و در مجامع علمی بین المللی کسب نموده است. پزشک نمونه سال 1379 کشور و سال 1381 استان خراسان، پژوهشگر نمونه سال 1364 دانشگاه مشهد و پژوهشگر نمونه کشور و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1384، جوائز بهترین سخنرانی و پوستر از همایش های بین المللی سم شناسی در سالهای متعدد و جامعه جهانی فوریتها و حوادث پزشکی در سال 2006 میلادی از جمله افتخارات علمی ایشان میباشد.

آخرین ویرایش۱۴ آبان ۱۴۰۰